Sådan ser det ud:

Designkonceptet.

Københavneren Helle Flou har sat sit præg på vores hus. Den kendte arkitekt og designer har skabt den komplette indendørs indretning i hotel „Alte Post“. Interiøret er først og fremmest præget af et klart og enkelt formsprog, som mange steder smukt og smagfuldt lader elementer fra den ærværdige gamle bygning komme til sin ret. Således er der skabt et miljø med skandinavisk elegance, hvor det moderne og det traditionelle forenes i perfekt harmoni.

Må vi have lov at præsentere?

Kvinden bag vores design: Arkitekt Helle Flou fra København.

> Helle, du vandt licitationen for Interior Design af vores hotel. Hvor fandt du inspirationen til dit designkoncept?

Projektteamet fra hotel „Alte Post“ kontaktede mig og spurgte, om jeg havde lyst til at udarbejde et udkast med mine ideer og forestillinger til et nyt moderne hotel i Flensborg. Jeg syntes, at der var tale om et meget spændende projekt, så selvfølgelig ville jeg hellere end gerne udarbejde et forslag. Som barn boede jeg i Sønderjylland og har ofte været i Flensborg, men som voksen har jeg desværre kun været i Flensborg ganske få gange. Derfor var jeg rigtig glad ved tanken om at vende tilbage for at arbejde her. Jeg mindes ofte i tankerne byens hyggelige og indbydende atmosfære.

Jeg fandt inspirationen til mit koncept i den skandinaviske stil med sine klare linjer og harmoniske farvekombinationer. Nøgleordene for indretningen var: new nordic, harmoni, komfort, træ, enkel stil, tekstur og skandinavisk. Desuden var det på grund af hotellets centrale beliggenhed også vigtigt for mig at fastholde den urbane stemning ved udformningen af interiøret. Alt i alt der blevet skabt et moderne skandinavisk lifestyle-hotel med en ung profil.

Men naturligvis har vi for værelsernes vedkommende ikke kun fokuseret på design og look men også på komfort og kvalitet. For et hotelværelse skal være et sted, hvor man i en harmonisk atmosfære kan tanke ny energi efter en anstrengende dag.

> Hvordan er dit arbejdsforløb – fra den første idé frem til det færdige koncept?

Jeg begynder altid med at se mig grundigt om i de omgivelser, hvor projektet skal opstå – i dette tilfælde i byen Flensborg. Jeg har dannet mig et indtryk af Strandhotel Glücksburg – partnerhotel til hotel „Alte Post“ – for at få en følelse af, hvilken service og kvalitet vores gæster i det nye hotel kan forvente. Derefter lægger jeg en brainstorming-fase ind, hvor det helt rigtige koncept lige til dette hotel begynder at tage form. Her lader jeg mig inspirere af nye strømninger, produkter, kunstværker og arkitektur fra hele verden. I starten af idéfasen er jeg meget åben og modtagelig for alle indtryk. Det betyder, at på dette tidspunkt kan projektet stadig udvikle sig i alle retninger. Men som tiden går, indsnævrer jeg konceptet mere og mere, indtil det får en helt konkret form. Til sidst har jeg fastlagt mine inspirationskilder, min farveskala og mine nøgleord, som tilsammen danner et slags regelsæt for resten af designprocessen. Fra nu af gennemgår projektet de forskellige arbejdsfaser. Fra tid til anden tager jeg konceptet op til vurdering igen for at kontrollere, om designet stadig følger hele konceptets linje.

> Hvad er særligt vigtigt for dig, når du designer et interiør?

Det er svært at sige, hvad der er det vigtigste element ved udformningen af et interiør. For det er en kombination af mange forskellige faktorer, der udgør en god indretning – det handler f.eks. om en god opdeling og udnyttelse af rummene, om de enkelte værelsers størrelse, om de anvendte materialer og farver, møblernes komfort og så naturligvis belysningen. Til syvende og sidst er det jo ekstremt vigtigt for et hotelprojekt, at gæsterne føler sig velkomne og godt tilpas. Det bør altid være det primære mål.

> Hvordan ville du med én sætning beskrive hotellets interiør overfor vores gæster

Skandinavisk interiør i enkel harmoni.

> Hvor kan vores gæster få mere at vide om dig og dit arbejde? 

www.helleflou.dk kan man se mange flere eksempler på mit arbejde. Her er mine kontaktdata også angivet. Mit atelier ligger i København, hvor jeg også bor sammen med min familie, men jeg er helt sikker på, at nu, hvor hotellet er blevet færdigt, vil jeg også tilbringe meget af min tid i Flensborg. Det glæder jeg mig virkelig meget til. magfuldt lader elementer fra den ærværdige gamle bygning komme til sin ret. Således er der skabt et miljø med skandinavisk elegance, hvor det moderne og det traditionelle forenes i perfekt harmoni.


Book her og nu og spar 5%
på overnatningsprisen!

Book nu